Familjeresa till Champagne

Nu har jag gått och blivit reseledare, helt frivilligt. Anledningen är nya att hela familjen Forsberg åker till Paris och Champagne. Mina föräldrar börjar bli till åren och jag tyckte att var det dags så var det dags nu, för en resa till Champagne. Föräldrarna ha aldrig varit i Champagne. Det är bara min bror som inte är med annars är föräldrar och syster med. Första stoppet blir Paris och La Vallee Village, en outlet utanför Paris. Den ligger på vägen till Epernay där vi bor. Om vi inte handlar så blir där i varje fall lunch. Tänkte försöka få ut lite bilder från resan. Efter shopping i Paris så bär det av till Hautvillers, byn precis utanför Epernay. Det är där vi bor. Det var i den byn munken Dom Perignon skapade historia. Det var där han uppfann den bubbliga champagne som vi dricker idag. Innan var om jag inte minns fel vinet stilla.

Dom Perignon,
Dom Perignon, munken som skapade Champagne

 

0 Shares