Nina Weibull

Säga vad man vill om rosen Nina Weibull, inte värd att odla enligt Zetas Trädgård. Det är den ros som klarade våren och vintern bäst. Nu är den långt före alla andra rosor och fina knoppar har den i år också.

Nina Weibull
Nina Weibull
Nina Weibull
Nina Weibull

 

Heidi Klum

Nu börjar Heidi Klum få sin form. De är ännu inte så stora men det är de första blommorna som börjar komma. I mitten på augusti så brukar blommorna vara större och kraftigare.

Heidi Klum
Heidi Klum i sin fulla prakt

Cypresser

Lyckades inhandla 2 st cypresser i mitten av oktober. Vi får hoppas de klarar vintern och att de gillar att stå på norrsidan av huset. Ska egentligen ha full sol och söderläge. Fortsättning lär följa…

Cypresser vid entrén
Cypresser vid entrén

Koidamm

Koidamm

Normalt så brukar det bli en del artiklar om koi men eftersom jag inte haft en damm med koi på två år nu så kommer inga artiklar.  Nu är i alla fall trädgården nästan klar runt hålet som nästa år ska bli en koidamm. Ett lite lyxigt pumphus är på plats och en hel del saker som skyddsduk och vissa rör ligger i garaget. Så nästa år blir det till att få igång dammen och köpa in några koi. Bredvid koidammen blir det en liten japansk trädgård, i alla fall en liten plätt som är inspirerad av Japanska trädgårdar. Så nu får vi se till att vintern snabbt skyndar förbi och att våren kommer med värme nästa år. Nästa år kommer rabatter fyllas på med en hel del växter. Ett växthus ska beställas och sättas ihop bredvid pumphuset, så visst finns det en hel del kvar att göra. Men med tanke på hur det såg ut när sommaren började så har det hänt en hel del i trädgården under detta år.  Så här såg det ut tidigare i år.

Japan-insprirerad del precis bredvid min koidamm
Japan-insprirerad del precis bredvid min koidamm
Pumphus, något lyxigt.
Pumphus, något lyxigt.
Koidamm
Blivande oidamm + korsgång