Mina böcker

Mina böcker i serien om Per Zander

Sanningen om mordet på statsministern

Mina böcker: Sanningen om mordet på statsministern
Mina böcker: Sanningen om mordet på statsministern

Inbunden
Språk:
Svenska
Antal sidor:
288
Utg.datum: 2014-09-25
Mått: 145 x 215 x 18 mm
Vikt:
426 g
ISBN:
9789198089547
Övrigt: 
Nummer 3 i serien Per Zander

 

En italiensk affärsman avslöjas med att vara tipsare till Säpo. Den svenska polisen vill höra honom angående hans vänskap med Sveriges mördade statsminister. Affärsmannen lokaliseras till Schweiz och Per Zander är först på plats i mannens bostad i Zürich. Ett problem – han är mördad. Pers grupp i Stockholm får indikationer på att mannen ingår i ett nätverk med internationella vapenagenter som inte vill vara offentliga. En efter en dödas vapenagenterna runt om i världen. Spåren leder till ett litet café i Stockholm, ett tillhåll för världens vapenagenter. En av dem, en svensk mördas i Kista strax innan det ska vara ett möte med vapenagenter i Stockholm. Per vet inte vart mötet ska äga rum, personerna som vet det är inte lokaliserade eller har blivit mördade. Per och hans team kämpar mot klockan för att hindra att fler mord begås innan mötet äger rum. Sökandet leder rakt in i den svenska folksjälen och materialet de upptäcker blir politiskt dynamit. Är gruppen på väg att få fram sanningen om mordet på statsministern?

Detta är den tredje boken om Per Zanders grupp som jobbar med extra kniviga fall. Den här gången måste gruppen kartlägga internationella vapenagenter i sin jakt på en hänsynslös mördare.

142 ton Guld 

Storpocket, paperback
Språk: Svenska

Antal sidor: 289
Utg.datum: 2013-03-04
Mått: 155 x 230 x 18 mm
Vikt: 426 g
ISBN: 9789198089516
Övrigt:  Nummer 2 i serien Per Zander

Mina böcker 142 ton guld
Mina böcker: 142 ton guld

Sveriges Riksbank har sålt 10 ton guld av den svenska guldreserven till Indien. Transporten kapas på väg till flygplatsen i Uppsala där det indiska transportplanet väntar. Oskyldiga försvarsanställda tas som gisslan. Samtidigt förbereder Riksbanken en ny leverans av 10 ton guld från Dala Airport då Indien inte kan vänta. Med polischefer och riksbankshöjdare på plats samt insatsstyrkan vaktande runt flygplatsen går överlämnandet till Indien smärtfritt. Efter insatsen på väg hem tar Per och Axel, gruppens praktikant en korv i Säter. Under ätandet får Per ett samtal, någon har tagit 42 ton guld ur det lager som riksbanken hämtat guldet ur. Många frågor ställs. Var de skuggade? Finns det en insider? Per och hans grupp får åter igen gå hårt åt högt uppsatta personer i militären och näringslivet för att hitta sanningen.

142 ton guld är den andra boken i serien om Per Zander. IT-teknikern från Norrköping som fick flytta när Ericsson stängde sin verksamhet. Efter succékarriär inom IT-brottssektionen ledar han nu en egen grupp, med inriktning på IT- och finansbrott.

Kuppen mot Börsen

Storpocket, paperback
Språk: Svenska
Antal sidor: 308
Utg.datum: 2013-03-04
Mått: 155 x 230 x 19 mm
Vikt: 461 g
ISBN: 9789198089509
Övrigt:  Nummer 1 i serien Per Zander
Mina böcker Kuppen mot Börsen
Mina böcker: Kuppen mot Börsen

Efter en golfrunda med Börsens säkerhetschef får Per Zander ett telefonsamtal, någon tar 10 öre på varje affär med Ericssonaktier. Strax därefter får Per ytterligare samtal från en bankdirektör som påstår sig ha hittat oegentligheter i sin egen bank, samtalet leder till ett bokat möte. Mötet hinner inte äga rum utan bankdirektören hittas mördad. Inte blir det mindre komplicerat då några spår leder till sonen till en av Börsens styrelseledamöter, en riktig makthavare i finansvärlden och med kontakter i rikspolisstyrelsen.

Per Zander, ledande IT-tekniker på IT-brottssektionen får leda en ny sammansatt grupp som måste visa snabba resultat. Gruppen består av personer som är vana att gå sin egen väg och Per försvara gruppen när kritik kommer uppifrån och från viktiga finanspersoner. Samtidigt måste han hitta en svindlare och en mördare, kanske en och samma person. Spåren leder upp mot de som kritiserar honom samtidigt som miljonerna strömmar ut från Börsen.

Kuppen mot Börsen är den första boken i serien om Per Zander. IT-teknikern från Norrköping som fick flytta när Ericsson stängde sin verksamhet. Efter succékarriär inom IT-brottssektionen ledar han nu en egen grupp, med inriktning på IT- och finansbrott.

Du beställer mina böcker på Bokus, Adlibris mm, se länkar till höger.

Bokhandlare beställer mina böcker på Bokrondellen, distribution Förlagssystem.

Beställ mina böcker här,

0 Shares