30 år sedan mordet på Olof Palme

Mordet på På Olof Palme

Nu har det gått 30 år sedan mordet på Sveriges statsminister ägde rum i hörnet Sveavägen Tunnelgatan. Det var inte mitt intresse för mordet som jag skrev boken Sanningen om mordet på statsministern utan det råkade bli av en rent slump. Jag har alltid tyckt att det första skedet i utredningen är så taffligt gjort att fallet aldrig kan lösas, och därför har jag inte intresserat mig för mordet på Olof Palme. Efter mina första två deckare om Börsen och Sveriges guldreserv tänkte jag skriva en bok om några vapenagenter och dess skumma affärer, någon skulle dessutom bli mördad. Vid mina efterforskningar ledde alltid mina sökningar till Bofors-affären eller andra mutaffärer. Oftast dök Olof Palmes namn upp i samband med många av dessa affärer. Visst finns det andra spår kring mordet men det jag hittade kunde mycket väl vara sant, som säkert andra spår också kan vara. Det är inte underligt att mordet är ouppklarat och att många insatta personer låst fast sig i teorier som kan vara sanna. I min bok har du en sanning, en sanning som mycket väl kan vara sann. Beställ min bok idag, så kan du läsa om mordet.

Mordet på Olof PalmeTAG: Olof Palme, mordet på statsministern, sanningen om mordet på statsministern, Mikael Forsberg

Twitter #OlofPalme Christer Pettersson

Tuff dag på jobbet

En tuff dag på jobbet

Man kan ha det sämre på jobbet. I veckan var jag ute hos en kund som bygger miniubåtar. Jag har tidigare nämnt miniubåten och den kommer dyka upp i kommande deckare som utkommer 2016. Efter lite inledande jobbsnack så följde jag med följebåten på en tur när miniubåten testades både över och under vattenytan. Bojen som hela tiden följer med är för att man ska kunna hålla koll på var ubåten befinner sig. Vattnet i Östersjön är ju inte direkt klart. Så att följa miniubåten var en tuff dag på jobbet, inte likt alla andra där man oftast sitter vid sitt skrivbord eller är med på möten.

Bokmässan 2015

Bokmässan 2015

Går till historien som den tråkiga mässan. Själv var jag besökare, min bok är nämligen inte klar och hade redan på förra mässan beslutat att inte vara med i år. Som besökare ångrade man sig. När man varit med i tre år i rad så var det tråkigt att vara besökare trots några riktigt bra möten. I år kallades mässan kändismässan och på sociala medier cirkulerade frågor som finns det författare på bokmässan. Frågan var befogad för de flesta som släppte böcker var inte etablerade författare utan kändisar. Det var i varje fall kändisarna som fick rubriker och mediautrymme. Kanske var det därför de etablerade författarna störde sig. Men Leif GW var kolugn, det enda som hetsade upp honom var den nya Millenium-boken som han sågade rakt av samtidigt som han sa att Stieg Larsson gråter i himlen. Det stämmer säkert. Här kommer lite bilder…

2015-09-25 at 14.17.44

Mannerström: Jag förstår varför folk inte äter hummer. Tengby: Jaha, varför då. Mannerström: Jo de försöker tillaga en festmåltid på en fryst hymmer som de hittat i sin närmaste butik. Vet du vad man ska göra med en fryst hummer? Tengby: Nej Mannerström: Man ska slänga den. Fryst hummerska man aldrig använda, köp en riktig färsk!
Mannerström: Jag förstår varför folk inte äter hummer.
Tengby: Jaha, varför då.
Mannerström: Jo de försöker tillaga en festmåltid på en fryst hymmer som de hittat i sin närmaste butik. Vet du vad man ska göra med en fryst hummer?
Tengby: Nej
Mannerström: Man ska slänga den. Fryst hummerska man aldrig använda, köp en riktig hummer, en färsk!
En gammal Jan Mårtensson.
En gammal Jan Mårtensson.
Leif GW
Leif GW
Jan G har bråttom.
Jan G har bråttom.

2015-09-25 at 14.09.31 2015-09-25 at 17.31.26

En vecka kvar till Östergötlands bokmässa.

Nja, knappt en vecka kvar till Östergötlands bokmässa börjar. Den äger rum lördagen den 19 september på Östergötlands bibliotek.
Jag kommer vara där, välkommen att besöka mig på plats. Bokmässan i Östergötland är den bokmässa som jag anser vara trevligast. Den har pågått i 4 år och jag har varit med i 3 år. Miljön på Linköpings stadsbibliotek gör att allt känns helt rätt. Dock är den inte, eller har i alla fall inte varit superkommersiell men i år med Mark Levengood så blir det säkert fler besökare på Östergötlands bokmässa

Östergötlands bokmässa
Östergötlands bokmässa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Länk till Östergötlands bokmässa

TAG: Östergötlands bokmässa

Recension av Sanningen om mordet på statsministern

Sanningen om mordet på statsministern av Mikael Forsberg…

Sanningen om mordet på statsministern, deckare av Mikael Forsberg
Sanningen om mordet på statsministern

Sanningen om mordet på statsministern är den tredje boken i serien om Per Zander, ledande IT-tekniker på polisens IT-brottssektion med inriktning på IT- och finansbrott. Då en italiensk affärsman, som avslöjas som tipsare till Säpo, lokaliseras till Schweiz vill den svenska polisen höra honom angående hans koppling till Sveriges mördade statsminister.

Per Zander är först på plats i mannens hem för att höra honom men finner honom mördad. Tecken tyder på att mannen ingår i ett internationellt nätverk av vapenagenter. Vapenagenter som gör allt för att hålla sig ifrån offentligheten. Vapenagenter som en efter en dödas och spåren leder obönhörligen till Stockholm. Per Zander och hans team arbetar i motvind för att förhindra flera mord. Ett arbete som leder rakt in det den svenska folksjälen. Zander och hans grupp kommer allt närmare 1986 och frågan de ställer sig är klar: Är de sanningen om mordet på statsministern på spåren?

Redan titeln lockade mig att läsa. Som så många andra minns jag exakt var jag befann mig när budet om mordet på statsministern kom. Det är fartfylld och spännande läsning men framför allt får Mikael Forsberg mig att vilja googla upp fakta kring vapenhandel och svensk politik under läsningen gång. Det gillar jag. Vad är sanning och vad är fiktion, är frågan jag ställer mig hela tiden. Säpos roll är också intressant att följa, är de med Zander och hans grupp eller gör de allt för att förvilla.

Det är den första boken jag läser om Per Zander och hans team. Det funkade bra att läsa utan att ha läst de två föregående böckerna, Kuppen mot Börsen & 142 ton guld även om det nästan alltid är en fördel att läsa i kronologisk ordning. Det jag kan sakna emellanåt är flyt i dialogerna. Det blir lite krystat på sina ställen när karaktärerna pratar med varandra men jag tycker att intrigen väger upp detta.

 Fortsättningen av recensionen hittar du på Erikas bokprat…

Miniubåt

Miniubåt, som används i kommande bok.

Miniubåt som ligger ute i Vaxholm
Miniubåt som ligger ute i Vaxholm

Denna Miniubåt kommer ha en central roll i kommande bok. Det roliga är att den tillverkas av James Fischer Defence ute på Rindö, Vaxholm. Företaget startades av svenska entreprenörer och nu går försäljningen jättebra. Det är en modell där som tar in vatten, det betyder att besättning och förare måste ha dykutrustning på sig. I ytläge är minubåten snabb i och med att den är betydligt lättare än en vanlig ”torr” ubåt. Det var inte denna ubåt som var ute i höstas när militären jagade en främmande miniubåt.
Hur den kommer användas i min bok? Svaret på denna fråga är att svaret kommer senare i vår.