Teambuildning på toppen av Kebnekaise

Kebnekaise

I helgen hade vi kickoff på Kebnekaise Fjällstation. För ett år sedan lanserade Solidengineer ett hälsoprogram och ett av målen var att ta oss upp på toppen av Kebnekaises sydtopp via östra leden.

På toppen av Kebnekaise
På toppen av Kebnekaise

Vi startade nere i dalen i vindstilla och varmt väder för att mötas av 20 cm nysnö, snöfall och vind. Det blev en tuff prövning men alla som startade klättringen var efter 5 och en halv timme uppe på toppen samtidigt. Vi nådde vårt största mål, toppen av Sveriges högsta berg. Ett bra lagarbete då gruppen höll ihop under hela strapatsen.

STF Fjällstation Kebnekaise
Älgytterfile med potatis och viltsås

Efter toppturen belönades vi av fantastisk mat nere på Kebnekaise Fjällstation. Dagen innan var det snöstorm och inga guidade turer gjordes. Dagen efter vår topptur avbröts påbörjade turer pga för dåligt väder. Så vi hade tur som kom upp hela vägen och inte stoppades av vädret.

Vandring innan glaciären
Klättring med säkringar

Trots att det stupade brant ner så kändes det aldrig osäkert, man stod bra på berget och linan var ett extra skydd,

Ganska brant neråt!
Brant upp!

De andra dagarna vandrade vi runt i dalen och fick se en massa mindre vattenfall, enorma klippblock och fantastisk fjällnatur.

Sista kvällen innan vi åkte vi se norrsken. Det doldes lite av moln men det var så starkt att man kunde se det genom molnen.

Efter 3 dagar på fjällstationen vadrade vi ner till Nikkaluokta. Därefter buss till flygplatsen och sedan flyg till Stockholm

Tidigare var vi på fiskeäventyr i Abisko, läs mer…

Slut på Kebnekaise-äventyret

#kebnekaise

0 Shares